Borgerlig Begravning Tumba – Ordna borgerlig begravning – Isacsons Begravningsbyrå i Tumba

Borgerlig Begravning Tumba

Borgerlig Begravning Tumba: Ordna borgerlig begravning

En borgerlig begravning är en begravningsceremoni där var och en fritt kan bestämma hur begravningen skall utformas. En borgerlig begravning kan även innehålla religiösa delar för den som vill det. Isacsons Begravningsbyrå är en auktoriserad begravningsbyrå som erbjuder komplett hjälp kring borgerliga begravningar, samt anordnar vackra & värdiga borgerliga begravningar i Tumba, Tullinge, Grödinge, Skärholmen, Botkyrka / Norsborg, Rönninge, Sorunda / Ösmo / Nynäshamn, Flemingsberg / Huddinge, m fl. Även den som är medlem i Svenska Kyrkan eller något annat trossamfund kan välja en borgerlig begravning. Det finns inga lagliga hinder för det. Rådgör gärna med personalen på Isacsons Begravningsbyrå i den här frågan.

Borgerlig Begravning Tumba: Var?

Enligt begravningslagen är det huvudmannen (Svenska Kyrkan) som är skyldig att upplåta en lokal för begravningar oavsett trossamfund. Vanligtvis ett befintligt kapell eller annan lämplig lokal. Självklart går det att förlägga begravningen till en annan lokal än huvudmannens, då får man emellertid räkna med att stå för eventuella kostnader själv. Det finns inga hinder för att förlägga akten utomhus eller i det egna hemmet, bara det är praktiskt möjligt.

Borgerlig Begravning Tumba: Vem?

Genom begravningsbyrån kan du få hjälp med att boka en borgerlig begravningsförrättare. Vår medarbetare Lena Zetterberg har genomgått Sveriges Begravningsbyråers Förbunds utbildning för borgerliga begravningsförrättare och har stor erfarenhet av att utforma personliga begravningsceremonier efter anhörigas önskemål. Lena har också erfarenhet av att hålla föreläsningar om vår verksamhet för konfirmandgrupper och föreningar.

För den som önskar finns det inga hinder för att en anhörig, arbetskamrat eller annan person förättar begravningsakten. På många håll har kommunen dessutom en utsedd begravningsofficiant. Rådgör gärna med personalen på begravningsbyrån i den här frågan.

Borgerlig Begravning Tumba: Kostnad

Kostnader som inte ingår i begravningsavgiften är arvodet för den borgerliga begravningsförrättaren och eventuellt musiker. På vissa orter är den kommunala officianten avgiftsfri men det är numera undantag. Du kan enkelt räkna ut hur mycket en borgerlig begravning kommer att kosta (i just Ert fall och med Era val kring begravningen) här: Ordna begravning online.

Lena Zetterberg
Borgerlig Begravning Tumba - Ordna borgerlig begravning - Isacsons Begravningsbyrå i Tumba - 2  
  • Fyll i Livsarkivet online - En hyllning till livet!
  • Platsen där alla kan hitta information om avlidna personer
  • Beställ begravning i Tumba med omnejd. I det här verktyget kan du planera begravningen och skicka in din beställning till oss. Vi återkommer sedan till dig och tillsammans går vi igenom dina val. Du kan även välja att spara din planering och återkomma till den senare, själv eller tillsammans med din begravningsrådgivare.